Tuesday, March 29

MALAM ITU LAWA !


malam memang gelap !
apabila ada cahaya.ia kelihatan meriah !
saya pun berasa kurang faham apa yang saya cakap.hahah !
just share photo.

bye bye !!

Wednesday, March 23

I LOVE YOU !


I LOVE YOU SAYANG !
SOO MUCH !!
heheh ! jiwangnya saya.aww aww !
bye
bye

luahan kami seorang pelajar !

luahan demi luahan.
sebagai seorang pelajar politeknik premier shah alam.rasa berbangga dapat belajar di politeknik berstatus 
seperti universiti.tetapi ade jugak la pelajar pelajar merungut kerana banyak kekurangan berlaku 
dari segi kemudahan,kewangan,dan proses pembelajaran !
ada orang rasa gembira,sedih,gila,masok air,sengal dan tak ada perasaan.hahah !
ini semua berpunca dari masalah masalah yang kurang menyenangkan kami sebagai seorang pelajar di politeknik.
adoi ! komplen mengomplen macam minah duk mengumpat je.hahaha ! just nak meluahkan ape yang nak diluahkan.tak nak la kan meluah lebih lebih.jadi isu semasa.takut masuk tajuk utama paper metro harian pulak.hahaha !


muka yang kurang gembira dan mata yang agak stim semasa berada di bengkel kayu.
mungkin pelajar ini ingin meluahkan perasaannya bahawa.dia sedang mengantuk pada waktu kelas.
ini kerana.tidur yang boleh dicukopkan tidak dicukopkan dengan betul.


muka yang bosan bercampur tertekan ketika menaip message.
kemungkinan berlaku pergaduhan antara dia dengan buah hatinya.
sering di maki hamun dan dimarahi oleh kekasihnya sendiri kerana tidak dapat meluangkan masa bersamanya.
disebabkan assignment yang banyak dan latihan latihan yang diberikan oleh lecturer kesayangan.
maka masa terlalu sempit untuk ber-istirehat.hahah !


muka yang sepertinya sedang memerhatikan sesuatu.tetapi sepertinya sedang marah.
perkara ini berlaku kerana lecturernya sendiri tidak memahami perasaannya.
kesalahan datang lambat ke kelas membuatkan dia berada diluar kelas dan mencarut seorang diri diluar kelas.


muka yang kelaparan dan kepenatan.
seorang pelajar yang mengamalkan pemakanan yang kurang sihat.ini juga mungkin berlaku apabila 
dia mengalami tekanan di dalam kelas.sering disuruh membuat pelbagai kerja di dalam kelas.
apabila datang perasaan ingin marah.cara yang mudah untuk menyejukkan keadaan.
hanya dengan mengunyah makanan dan menelan air.
p/s : jangan selalu sangat la macam ni.obesiti kang baru tau !


bergusti sesama sendiri.perkara ini terjadi kerana.
kawannya sendiri mendapat markah tertinggi di dalam kelas.kawan yang gagal berasa marah dan cemburu.
maka perkara ini berlaku.tidak mengira kawan atau sahabat sendiri.
apabila perasaan ingin melakukannya tercapai.puaslah hati ! adoi !


mangsa buli ! 
seorang perempuan dalam cubaan untuk dibuli kerana sering membahan kaum kaum lelaki.
perkara ini berlaku apabila seseorang pelajar yang tidak tahu apa yang ingin dilakukan.
maka nasiblah kepada sesiapa yang kena buli dengan rakan sekelasnya sendiri !
p/s : perempuan tu oii ! jangan buat macam macam dah la ! adoi !!

segala luahan tersebut ada yang benar dan ada yang tidak dibenarkan.
jangan lah memandai mandai nak benarkan yang tidak benar.
tiada yang benar melainkan yang benar belaka.hahahah ! gila sudah !!
that's all !
bye
bye
have fun okay ! yeah !!

Sunday, March 20

lomography !!

salam satu blog.
salam satu malaysia.
salam satu kamera.
hahahaha ! gila la.sekian lama sudah tidak meng-update blog ni.tak ade idea.tak ada mood kadang kadang.
dah dah.bukan nak cerita pasal mood ke ape.but nak cerita pasal lomography.
walaupun kurang tahu pebende jadahnya lomography ni.just nak share yang tau tau je la kot !
satu kamera yang saiznya tak besar tak kecik.tapi kecik.kecik la kan saiz dia.haha !
walaupun nampak macam bodoh je rupa kamera dia.tapi effect n mode yang keluar dari kamera tu memang cool gila.sekarang ni pun nak jugak la try try main dengan lomo ni.bajet rendah je nak guna camera lomo ni.
tak sampai 1K pon.tengok jugak la brand ke x brand.woooohh !!
meh sini tengok pebende la hot sangat lomography ni kan. ..


ni la kamera lomo.haaaa ! nampak old skool kan.tapi cool ! yeah !



perghhh !! full set diana f+ lomo camera la.
nak satu set ni woii ! bak la satu.duhhhh !


tengok tu.nikon n canon dslr version diana la !!
nak gak kalau canon dslr aku macam ni.fuhhh !! marvelous !!


this picture shoot by diana f+ lomo camera.damn awesome la gila !!


ohh !! hue saturation,exposure,errrr .. banyak hal la !! tapi !! memang smart la.
tak tau nak cakap ape.hahahaha !

thats all for simple info bout lomography.
tak habis tau lagi ni.tiba tiba gila nak cerita.
pada pro pro diluar sana.meh la tong tong sikit cara cara guna benda pelik ni.
dslr dslr pun tak berapa nak paham lagi kan..hahah.gatal gatal nak ber-lomo pulak !
heeeee !
bye !
bye !

Sunday, March 6

BOB MARLEY !

Kisah Bob Marley adalah satu asas bagi peminat beliau,kerana dia terus memiliki resonansi yang kuat dan terus berkembang ia mewujudkan penindasan politik,wawasan metafizik dan artistik,peperangan geng mafia dan pelbagai tempoh mistik kawasan padang gurun.Dan para peminatnya terus meluas hingga ke barat. kebenaran apokaliptik Bob membuktikan inspirasi dan mengubah hidup,dan kesannya melampaui Dunia Ketiga. Karyanya meluas hampir dua dekad,namun masih tetap kekal dan universal.Bob Marley memberikan dunia muzik yang mengagumkan. 
Bob Marley&The Wailers bekerja dengan cara mereka untuk meluaskan muziknya.
Beliau membawa lagu yang ber-genre raggae.yeah yeah ! rastaman ganjaman.hahah !
juga seorang yang sangap gila terhadap ganja.ye ke ? ye la kot.sebab kurang tahu jugak pasal ni.
just tau yang aku dapat dekat info info yang aku tengok.kalau ada silap salah.
biarkan aje la.hahah ! maybe akan diperbetulkan.
Beliau bersama crew Bob Marley and The Wailers.
beliau juga mudah berkerjasama dengan pihak yang lain.


ahha ! anda jangan tersilap pandang.ini bukan la Bob Marley.
tetapi ini adalah Damian Marley.merupakan putera bongsu Bob Marley.
juga seorang penyanyi dan meneruskan industri muzik bapanya.
go go go raggae.yeah !
thats all !
bye 
bye

Saturday, March 5

ini saya !

Namanya MUHAMMAD SYAFIQ BIN MOHD FUAD
Lahirnya PAHANG DARUL MAKMUR
Belajarnya POLITEKNIK SULTAN SALAHUDDIN ABDUL AZIZ SHAH
Bidangnya DIP IN WOOD-BASED TECHNOLOGY
Sukanya PHOTOGRAPHY
Malasnya BASUH KAKI SEBELUM TIDUR hahah !
Bukan la seorang pelajar yang pandai.tetapi bijak.eh eh.poyonya saya.
Walaupun sudah dikenakan subjek ulangan.tetap meneruskan pengajian.
Tak kan la nak kecewakan harapan ibu bapa kot.ouhh !
Seorang yang pemalu.kadang kadang pun tak tahu malu.heheh !
Suka buat cerita mengarut dan kurang mencarut.baiknya saya ! aww aww !
Seorang yang lemah lembut dan lembutnya tidak la seperti bapok dan nyah ! nok !! bukan bukan.
Juga romantik orangnya.tapi tidak la pandai menjadi romantik seperti romeo biskut oreo.gila gila !
Orang selalu mengatakan saya ni lawak orangnya.tapi tidak selawak mr.bean dan raja lawak.!
Orang selalu jugak cakap yang saya ni playboy.tapi itu bukan la saya.
kerana saya boleh berkawan dengan siapa siapa je.lelaki ke perempuan.sama je semua.
tapikan saya ada seorang perempuan je.sayang la gila gila.ouhh ! jiwangnya saya !
heheh ! itu je la sedikit sebanyak !


ahha ! kan saya cakap dah.saya ni seorang pemalu.hahah !
gamba pun tak nak pandang depan !


ini je la keje saya kalau tak ada benda lain nak buat.
kamera kamera kamera.wooohhhoo !
ok.be happy with this blog.
bye
bye

Wednesday, March 2

manusia pelik !


nama dia ni Joseph Merrick.orang panggil dia manusia gajah.
dia mempunyai fizikal yang pelik pada telinganya.ini kerana telinganya tumbuh dengan saiz yang amat besar
ketika dia ni berumur 5 tahun.dia ni jugak carik makan di sarkas.kerana wajahnya yang pelik itu.
dengan rupanya yang pelik tu.dia jugak dapat banyak wang dari persembahannya di sarkas.
dia ni sebenarnya menderita sakit sindrom proteus.ntah apa la nama sindrom ni.tak pernah dengar pulak.
dia mati ketika berumur 27 tahun.akibat lemas.


minah ni nama dia Myrtle Corbin.dia ni hebat sikit.sebab dia ada 4 kaki.
dia ni ada dua bontot yang terpisah.sori kalau bahasa kurang menyenangkan.heheh !
yang sebenarnya.kaki lebih tu milik kembar dia yang terpisah dengan cara yang tak betul.
badan  dah terpisah.tapi bontot dengan kaki tertinggal.so..merana la kembarnye ni dengan 4 kaki 2 bontot.
dia boleh guna dua kaki yang panjang tuh.tapi dua kaki kecik tu kurang la.boleh memang boleh.
tapi tak kuat la kaki kecik tu berfungsi.dia ni kalau ajak gadoh pon function ni.hahah !
tapi dia kawin tau.dia mempunyai 4 orang anak perempuan dan sorang anak laki.


awek ni nama dia Mademoiselle Gabrielle.susah pulak nak sebut nama dia.
dia ni orang panggil wanita separuh badan.wooo.takut jugak nengok rupa dia.
tak banyak info pasal awek ni.privacy sangat la konon konon.
yang tau.badan ats yang sempurna dan sampai pinggang je.tu je la.macam mana ek ?


laki ke perempuan ? nama dia Mme.Clofullia.
gelaran dia adalah wanita berjanggut.tapi bukan tok janggut.
dia ni sejak sejak lahir je dah berbulu dah.baka bulu agaknya.
dia ni jadi famous sebab menunjukkan janggutnya yang lurus itu.hahah !
semua orang terpegun dengan kepelikan beliau.kerana dia seorang wanita yang berjanggut.


seorang wanita yang bernama Ella Harper.
gelaran beliau adalah wanita unta.
dia ni pelik sebab lutut kaki dia kebelakang.berjalan seolah olah seperti binatang.bukan ju-on.
hahah ! kurang info pasal dia ni jugak.tapi dia mati dah.memang dah mati la kan.adoi !

semua gambar diatas dan info diambil dari fakta fakta.
tapi tak tau la benda ni auta auta.huuu !
that's all.
bye.
bye.

heheh ..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers