Tuesday, February 11

Gajet oh gajet

Assalamualaikum dan salam sejahtera pembaca tegar blog semua..gajet oh gajet..hari ini aku cuma nak ambik satu gajet iaitu phone berteknologi tinggi seperti iphone,android,blackberry dan sewaktu spesis dengannya..aku nak bercerita pasal gajet ni sebab aku lepak kedai makan tadi..ade sekawan ni tengah  bersembang pasal phone dan bertelagah idea phone jenis ape yang bagus dan dimampu milik oleh beliau..bagi yang nak bajet rendah dan sederhana..disyorkan ambik la android...sebab android ada banyak jenis dan brand..the most top brand of android mestilah tak lain tak bukan Samsung Mobile..banyak pilihan yang boleh dibuat dari harga yang sangat rendah dan yang sangat tinggi..bagi yang nak beli phone canggih tapi nak ber budget..bolehlah pilih android sebagai pilihan utama..lain pulak kalau yang nak jenis elegan..safety..privacy..sape tak tahu kalau bukan iphone..semenjak apple mengeluarkan ios terbaru iaitu ios7..pengguna iphone kini semakin meningkat tinggi diikuti produk terbaru iphone5 dan iphone5 s..ini kerana cara penggunaan iphone semakin ringkas dan mudah selepas dikemaskini ios7..nak pakai iphone ni pun kena keluar modal besar jugak..harga iphone 4s keluaran 2012 pun still atas 1k..ini bagi yang mampu je la..kalau dapat pakai iphone 3gs..tak merasa la ios7..heheh..errr..blackberry pulak tak tau la nak cakap ape..sebab sistem dan model terbaru blackberry semakin lama semakin memeningkan..disebabkan itu la penggunanya menurun secara mendadak..dengar cerita dah bangkrap..bbm pun sekarang dah boleh guna di platform android dan ios..apa cerita?ok la..itu la sedikit sebanyak membebel bab gajet..hope enjoy for this post..salam..

Bila orang tak fikir kerja itu penting

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada pembaca tegar blog sekalian..kebetulan hari ni off day..tiba tiba terfikir pasal kerja dan melihat juga situasi orang yang tak bekerja langsung ni..ada orang hidup nak mewah..ada orang hidup nak senang..ada ke orang hidup nak susah?tak ada kan..soo thats why la kita ni hidup mesti dengan bekerja..ada kerja ada la duit masuk..bolehlah sara hidup..sekarang pun dah lain tak macam dulu..sekarang ni segala galanya dah naik harga..kalau tak bekerja boleh ke nak tampung semua ni?ada orang nak macam macam..nak kereta mahal la,pakaian mahal la,phone bergaya la,tapi tak usaha nak mendapatkan apa yang diimpikan..lain la kalau dari kecik hidup senang..apa sahaja diinginkan..semua boleh dapat..tapi kita tak semestinya boleh senang selamanya..tuhan nak uji kita susah sekelip mata sahaja dia boleh tentukan..tak kisah kita ni memang dah hidup mewah..kerja sememangnya penting juga..daripada duduk rumah tak buat apa buang masa..tak salahkan kalau kita kerja..jadi cleaner pun ok la yang penting halal..ape pun aku merapu pun tak tau la pagi pagi ni..cuma nak share je..bagi ada kalangan yang seperti ini..fikirlah..renung renungkan dan selamat beramal..hope enjoy for this post..

heheh ..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers