Friday, November 19

lawak

kah kah kah ! bapak lawak gila.ada sesetengah orang suka lawak.sebab lawak boleh buat orang gelak.
tapi boleh ke semua lawak orang terima?mungkin boleh kalau lawak tu tak ada yang menyentuh perasaan
atau sensitif dengan lawak tu.tapi bosan jugak kalau lawak tu terlampau lawak bodoh dan membodohkan.
situasi 1 :
ahmad : wei razi,kau nak dengar lawak tak ?
razi : boleh jugak.aku tengah bosan ni.
ahmad : tadi aku pergi kedai,nak beli ikan bilis.
razi : lepastu ?
ahmad : ntah . aku pon tak tau . kah kah kah kah !
razi : kalau aku dah sepak laju laju karang apa tak dapat ( dalam hati berkata )
itulah sebahagian lawak yang bodoh lagi hina.nak buat lawak tapi tak ada modal nak melawak.
situasi 2 :
romeo : oi man !
man : kenapa ?
romeo : err..
man : apehal ni romeo ?
romeo : kah kah kah hahahahah ! adoi ! muka kau asal macam kera ! tak boleh bla la.
lawak yang datang secara tiba tiba kerana raut wajah yang lucu.tanpa berkata kata.
dan gelak secara tiba tiba.macam orang gila pon ada kalau orang lain tengok.tapi sudah naluri
lawak dia tahap macam tu nak buat macam mana.semua keadaan nak gelak.
situasi 3 :
abu : bro.saya nak tanya ni.
bro : hahahahahahahah !
abu : please la.series ni.
bro : kah kah kah kah.
abu : wei lahanat ! aku tanya elok elok ni.
bro : muahahahah.kui kui kui.
abu tanya secara berterusan.tapi sayangnya.bro itu terus gelak dan gelak.bila ditanya beberapa kali.
bro itu mengaku.yang dia adalah seorang pesakit jiwa yang sudah hilang jiwa.orang gila nama saintifiknya.


encik rowan atkinson a.k.a mr.bean.
memecah tradisi dalam industri lawak jenaka.
disebabkan mimik muka dan kata katanya.
beliau dapat menghasilkan lawak tahap cipan anjing tahap gaban.
lawak gila babi.


gelak ketawa riang gumbira.
ini sepertinya lawak yang amat mencuit hati.

habis cerita !
terima kasih !

Wednesday, November 10

canon EOS 400d ! begin last december !


yay ! nak keluar dah barang panas ni.
aku just boleh keluar camera bajet rendah.
bukan pro pon nak pakai mahal-mahal.
last december maybe dah ada la.
puas la lepas ni boleh shoot sana-sini tanpa rasa ragu dan bosan.
asyik pakai camera yang ada kodak je.bosan!haha.
kodak pon dah mahal sekarang ni.so.jangan berasa saving duit 
nak beli benda aneh ni.ngeee!
sebelum chow.thanks to my parents coz support me to buy this pet.
hahahah!walau pon dah macam budak-budak aku merengek nak binatang peliharaan ni.
bye
tata.

heheh ..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers