Sunday, April 10

sangat sayang abah ummi !

MOHD FUAD BIN ABU BAKAR itu adalah nama abah saya.
NOAMI BINTI MOHD NOR itu adalah nama ummi saya.
mereka sangat hebat.mereka sangat gagah.mereka sangat tabah.mereka la segala-galanya.
setiap tangisan ditenangi.setiap kesakitan diubati.setiap kemahuan saya.mereka berusaha untuk mendapatkannya.tiada siapa lagi didunia ni yang boleh sebegitu kepada saya.hanya mereka.
kadang-kadang saya ni terlalu nakal dan kadang kadang tak dengar apa yang mereka cakap.
abah yang bersusah payah mencari wang untuk membesarkan dan menyekolahkan saya.
ummi yang bersusah payah berjaga siang malam melayan kerenah saya yang tak henti henti.
huuuuu.sedih pulak bila meluahkan perasaan dan terbayang wajah abah dan ummi saya yang berada 
dirumah sana.walaupun mereka tidak jauh dengan saya.tetapi saya yang berada disini
menyambung pelajaran,tidak pernah lupa dengan nasihat dan harapan mereka untuk lihat saya berjaya.
saya juga kadang kadang main main dalam pelajaran.secara tidak sedar.mereka sebenarnya kecewa dengan saya.tapi mulai saat ini.saya tidak akan lagi menjadi seperti dulu.berubah dan berubah.
ini semua adalah untuk abah dan ummi.lantak la orang nak kata apa.
walaupun umur dah semakin tua.bermanja manja dengan abah dan ummi bukan benda tak senonoh pun.
ibu bapa kita jugak kan.walaupun segala penat lelah mereka banyak dihabiskan untuk kita.jangan la kita
sombong dan tak sedar diri apabila kita sudah hidup senang.kita masih ada tanggungjawab lagi pada mereka
selagi mereka masih hidup.bila mereka sudah tiada pun,kita juga masih bertanggugjawab lagi pada mereka.
iaitu doa yang tidak putus putus agar mereka bahagia di dunia dan di akhirat.dalam hadis juga ada mengatakan."terputus semua didunia kecuali TIGA : sedekah jariah,ilmu yang bermanfaat dan DOA ANAK YANG SOLEH !"disini saya ingin mengingatkan diri saya sendiri dan kepada yang lain yang semakin melupakan orang terpenting sekali dalam hidup kita.sedarlah.kita hidup di dunia ni hanya sementara.berbaik baiklah dengan ibu bapa kita.


inilah wira hidup saya.abah dan ummi tersayang !
dimana pun along berada,abah dan ummi along tidak lupakan.
huk huk huk.sadisnya ... 
that's all
bye
bye

Tuesday, April 5

justin bieber vs cody simpson !

siapa tak kenal dengan budak hingusan ni kan.
budak budak yang baru up dalam indutri musik tanah air diorang.bukan tanah air kita.hahah !
justin bieber ni baru up taun lepas dari program realiti tv.bukan akademi fantasia mahupun mentor.
yang baru terkenal dengan lagu babi .. ehh ehh lagu baby featuring ludacris.
siapa pulak si mangkuk cody simpson ni ? kembar si justin bibir ke ? hmmmm .. let's roll !!


ni la justin bieber.budak yang mempunyai jiwa muzik bermula dari umur 17 tahun.
maybe dah start lame kot.tapi baru nak feymes.dia ni dikutip untuk menjadi penyanyi 
dari program realiti tv Stratford Idol.ntah ape ntah nama dia.ye la kot.
budak yang menjadi kegilaan ramaja wanita zaman sekarang.
makcik makcik dan nenek nenek pun berkesempatan meminati muzik beliau.
that's all bout adik justin bieber.cerita lebih lebih nanti menipu pulak kang.hahah !


budak ni la yang orang cakap nama dia cody simpson.ngatkan simpson katun kuning tu.hahaha !
budak yang asalnya dari australia.umur budak ni ... err .. berapa taun ek ?
lahir tahun 1997.kire sendiri la berapa taun umur mamat ni.
kire lagi budak la dari justin bieber.ahhh .. whatever la.
dekat australia orang memanggilnya dengan nama justin bieber australia.hmmmm..
maybe gaya,rambut,muka,suara lebih kurang kot.tapi cody ni nampak macam muka gay sikit la.haha !
try la layan lagu iyiyi featuring flo-rida.yayayayaya la melayannya.
mcm mne die bole jadi penyanyi tu .. kurg nak tau la.
saje share sebab tgok dua mangkok ni mcm nak fight gile dalam nyanyi2 ni.haha !

that's all !
be enjoy !
bye 
bye

heheh ..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers