Tuesday, February 11

Bila orang tak fikir kerja itu penting

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada pembaca tegar blog sekalian..kebetulan hari ni off day..tiba tiba terfikir pasal kerja dan melihat juga situasi orang yang tak bekerja langsung ni..ada orang hidup nak mewah..ada orang hidup nak senang..ada ke orang hidup nak susah?tak ada kan..soo thats why la kita ni hidup mesti dengan bekerja..ada kerja ada la duit masuk..bolehlah sara hidup..sekarang pun dah lain tak macam dulu..sekarang ni segala galanya dah naik harga..kalau tak bekerja boleh ke nak tampung semua ni?ada orang nak macam macam..nak kereta mahal la,pakaian mahal la,phone bergaya la,tapi tak usaha nak mendapatkan apa yang diimpikan..lain la kalau dari kecik hidup senang..apa sahaja diinginkan..semua boleh dapat..tapi kita tak semestinya boleh senang selamanya..tuhan nak uji kita susah sekelip mata sahaja dia boleh tentukan..tak kisah kita ni memang dah hidup mewah..kerja sememangnya penting juga..daripada duduk rumah tak buat apa buang masa..tak salahkan kalau kita kerja..jadi cleaner pun ok la yang penting halal..ape pun aku merapu pun tak tau la pagi pagi ni..cuma nak share je..bagi ada kalangan yang seperti ini..fikirlah..renung renungkan dan selamat beramal..hope enjoy for this post..

No comments:

heheh ..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers